Onnistuneen kehittämisprojektin toteuttaminen

Tiesitkö, että eri arvioiden mukaan vain noin 8-30% eri kokoisista kehittämis- ja muutosprojekteista onnistuu? Projektin onnistuminen on siis huomattavasti harvinaisempaa kuin epäonnistuminen. Silti yhä enemmän esimerkiksi yritysten sisäisen toiminnan, palveluiden ja teknologian kehittämisestä tehdään projekteina.

Onnistuneen kehittämisprojektin toteuttaminen ei ole yksinkertaista, eikä siihen ole olemassa mitään yksittäistä viisastenkiveä. On kuitenkin olemassa monia sellaisia keinoja, joita hyödyntämällä kehittämistoimintaa voi parantaa. Ja kun näitä keinoja on takataskussa useampia ja niitä osataan myös käyttää, projektien onnistumisen todennäköisyys kasvaa entisestään.

MITÄ, MISSÄ, MILLOIN?

Onnistuneen kehittämisprojektin toteuttaminen -koulutus

Porissa 9.12.2019 klo 12.30 – 17.00

Crazy Town Pori
Rautatienpuistokatu 7

KENELLE

Onnistuneen kehittämisprojektin toteuttaminen -koulutus on tarkoitettu asiantuntijoille, jotka työssään painivat erilaisten kehittämishaasteiden parissa. Koulutukseen on koottu käytännönläheisiä ja kokemukseen pohjautuvia oppeja onnistuneiden kehittämisprojektien toteuttamisesta.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Tällä hetkellä maailmamme muuttuu monimutkaisemmaksi ja kompleksisemmaksi joka päivä. Jos haluamme pysyä mukana muutoksessa, meidän on pakko kehittää: omaa toimintaamme, palveluitamme, ympäristöämme, työtapoja ja -välineitä, teknologioita, prosesseja jne.. Myös kehittämistä tukemaan synnytetään jatkuvasti uusia työkaluja ja menetelmiä. Kehittäjälle näistä muodostuukin varsinainen runsaudenpula: mihin pitäisi keskittyä?

Lopulta myös kehittämisessä, kuten niin monissa muissakin asioissa, kyse on monesti aivan perusasioista. Jos perusasiat ovat kunnossa, oikeat menetelmät löytyvät kyllä. Välillä kuitenkin tuntuu, että nämä perusasiat meiltä unohtuvat. Siksi tässä koulutuksessa pysytään nimenomaan perusasioiden, kuten tavoitteiden määrittelyn, konkretisoinnin, viestinnän ja vuorovaikutuksen äärellä. Kehittämisessä on aina kyse myös muutoksesta ja tästä syystä koulutuksessa käydään läpi myös muutosjohtamisen perusteita.

Koulutus on hyvin käytännönläheinen, eikä se ole pelkästään luennointia, vaan vuorovaikutteisuudella ja harjoitustehtävillä on koulutuksessa tärkeä rooli. Koulutuksessa on panostettu erityisesti siihen, että tämän yhden iltapäivän koulutuksen jälkeen osallistujilla olisi nippu työkaluja matkassaan, sekä hyvät valmiudet jatkaa aiheen opiskelua joko itsenäisesti tai muilla kursseilla oman kiinnostuksen ja tarpeen mukaan.

AIKATAULU

12.30                  Tervetuloa koulutukseen
                          Esittäytymiset ja päivän ohjelma
13.00                  Kehittämisprojektien yleisimmät haasteet ja virheet
13.30                  Onnistuneen kehittämisprojektin kulmakivet
                          Harjoituksia
14.30                  Kahvitauko 15 min
16.00                  Tulevaisuuden kehittäjätaidot
16.30                  Koulutuksen yhteenveto: Mitä jäi käteen?
                          Mitä oppeja vien mukanani omaan organisaatiooni?
17.00                  Koulutus päättyy

HYÖDYT
  • Saat selkeän ja kokonaisvaltaisen kuvan onnistuneen kehittämisprojektin elementeistä.
  • Kuulet paljon esimerkkejä sekä onnistuneista että epäonnistuneista projekteista.
  • Opit ymmärtämään projektin eri vaiheiden ja toimenpiteiden vaikutuksen lopputulokseen.
  • Saat mukaasi monia hyödyllisiä käytännön työkaluja, joiden avulla voit vaikuttaa kehittämisprojektien onnistumiseen.
  • Tapaat muita kehittämistyötä tekeviä henkilöitä eri organisaatioista –> verkostoituminen ja vertaistuki.
KOULUTTAJA

Kouluttajana toimii kehittämisen asiantuntija Pia Wessman. Pialla on yli 15 vuoden kokemus erityisesti organisaatioiden sisäisen toiminnan, prosessien, palveluiden ja laadun kehittämisestä eri asiantuntijaorganisaatioissa ja projekteissa. Hän on nähnyt sekä onnistunutta että epäonnistunutta kehittämistä, kasvattaen koko ajan ymmärrystään projektien lopputulokseen vaikuttavista tekijöistä.

MITÄ MAKSAA?

Koulutuksen hinta on 365 e (+alv 24%) / hlö.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sekä kahvitarjoilun.

ILMOITTAUTUMINEN JA PERUUTUSEHDOT

Tälle kurssille on ilmoittauduttava viimeistään 2.12.2019. Paikkoja on rajoitettu määrä.

Kurssille ilmoittaudutaan oheisella lomakkeella. Ilmoittaessasi useampia henkilöitä samasta organisaatiosta, voit lisätä muut henkilöt lisätietoihin. Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostitse ilmoittautujalle.

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 14 päivää ennen kurssin alkua. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään tätä myöhemmin, veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen koulutuksen alkamispäivää, veloitamme koko osallistumismaksun.

Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden kurssin peruuttamiseen, mikäli osallistujia ei ole ilmoittautunut riittävästi viikko ennen koulutuksen alkamista.

LISÄTIEDOT

+358 400 429 616 | pia@selkee.fi